15min portalas apie mus: Socialinės įmonės „Ūlos juvelyrų studija“ vadovas apie žmogiškumą, vertybes ir verslo iššūkius

Skiriamieji tarnybų ženklai, medaliai, apdovanojimai, ženkliukai – visa tai gimsta „Ūlos juvelyrų studijoje“, vienoje iš seniausių socialinių įmonių Lietuvoje. „Kurdami verslą supratome, kad turime siekti ne tik užsidirbti, bet ir padaryti ką nors gero“, – sako jai vadovaujantis Stasys Rudminas, su kuriuo kalbėjomės apie žmogiškumą versle, vertybes bei įveiktus iššūkius.

Tarp užsakovų – ir Lietuvos institucijos, ir pasaulinės organizacijos

„Įmonės istorija labai ilga, tikriausiai tėvai ar seneliai dar turi išsaugoję papuošalų, pagamintų anuomet garsioje „Ūlos“ gamykloje. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, įmonei buvo paskelbtas bankrotas, mes ją išpirkome iš banko. Pradžioje dirbome Druskininkuose, po to Vilniuje, o dabar – naujame 2017 metais pastatytame ir specialiai neįgaliesiems pritaikytame pastate Avižieniuose. Šiuo metu pas mus dirba 16 negalią turinčių žmonių“, – istoriją trumpai prisiminė juvelyrų studijos vadovas. Pašnekovas atskleidė, kad vienos Prancūzijos dailininkės užsakymu šiuo metu gaminami ir juvelyriniai dirbiniai, tačiau dažniausiai „Ūlos juvelyrų studijoje“ ruošiami smulkūs metalo dirbiniai – kiekvienam puikiai pažįstami skiriamieji tarnybų ženklai, apdovanojimai, ženkliukai ar sagos. Tiesa, įmonė noriai dirba ir su privačiais užsakovais, ieškančiais personalizuotų metalo gaminių sprendimų.

Vienas iš įdomiausių įmonės užsakovų – Jungtinių Tautų Vaikų fondas „Unicef“. Jam gaminti specialūs pakabučiai pasiekė tolimiausius pasaulio kraštus. 15min paklaustas, kokie užsakymai paliko didžiausią įspūdį, S.Rudminas džiugiai prisiminė Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metus. „Europos Parlamento nariams ir svečiams gaminome dovanas, pavyzdžiui, šaukštelius medui, eglutės žaisliukus, o taip pat visiems gerai žinomus Laisvės liepsnos ženkliukus. Beje, didžioji dalis šiuo metu gaminamų Vyčių – mūsų darbas“, – pasakojo pašnekovas.

Vieni iš pirmųjų sukūrė darbo vietas neįgaliesiems

15min paklaustas, kokiomis vertybėmis vadovaujasi versle, „Ūlos juvelyrų studijos“ vadovas teigė, kad svarbiausia – santykiai. „Apie įmonę galvoju kaip apie šeimą, – kalbėjo jis, – galbūt kas nors pasakytų, kad toks požiūris neatitinka šiuolaikinio verslo principų, bet aš visada pabrėžiu, kad esame maža šeima, kurioje kiekvienas yra suinteresuotas siekti gerų rezultatų. Stengiamės, kad tai būtų ne vien uždarbio, bet ir nuoširdaus bendravimo šaltinis“.

Toliau skaitykite:

https://www.15min.lt/verslas/naujiena/finansai/socialines-imones-ulos-juvelyru-studija-vadovas-apie-zmogiskuma-vertybes-ir-verslo-issukius-662-1281816

The website uses cookies. By continuing to browse the site, you agree to our use of cookies. More info